Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Undermeny

Frågor & svar

Behöver jag vara vig för att yoga?

Nej, absolut inte! Alla är välkomna till oss, nybörjare som redan erfarna. Du utgår varje gång efter din dagsform och vi kan alla vara lite extra stela vissa dagar beroende på vad vi har gjort tidigare. Yoga är en inre och egen ”resa” där vi kastar bort all form av prestation och jämförelse med andra och oss själva. Nuläget och att du följer din kropp, sinne och själ är viktigast.

Så kort sagt – kom som du är! Med tiden kommer du mjukgöra dina muskler, sinne och själ.

Jag kan inte meditera, törs jag prova på mindfulness?

Oh ja, kom och prova! Det är precis det många kämpar med, vår älskade hjärna som älskar att tänka. Ge den lite kärlek och le, för det är himla bra att den tänker men ibland kanske den behöver lite semester bland alla tankarna. Det är då mindfulness är bra, så vi får lite mer balans i allt som pågår därinne.

Mindfulness handlar om att öva på att byta fokus från våra tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser. Därför behöver du inte kunna meditera för att öva på mindfulness. Det är ok att tankar dyker upp eller att kroppen blir less på att sitta still. Det hör till och är en del av övningen. Det är även helt ok att justera kroppen när som helst under passet, t.ex. om du behöver sträcka på benen.

Tänk så många gånger du har övat på något annat du var ny på, första gången du cyklade eller körde bil var du inte expert men med tiden blev du bättre.
Ge mindfulness en chans och se vad det kan ge dig!

Behöver jag ha några speciella mattor och saker med mig?

Det du behöver är dig själv i kläder som du kan röra dig fritt och ledigt i. Inga träningsskor behövs.

Vi har yogamattor och filtar till alla. Vill du ta med egen yogamatta går det bra men tänk på att en filtmatta inte är optimal för chakrayoga.
Det finns även yogablock till alla (rektangulära block för stöd).

Hur bokar jag era pass?

Du bokar via bokningssystemet Boka.se. En webbsida där alla våra bokningsbara pass finns upplagda. Det är ett svenskt system med svensk support, grundat 2017. Du kan läsa mer om dem via deras hemsida Boka.se.

Hur betalar jag?

Bokningssystemet Boka.se använder betaltjänsten Ping Payments.

Det ger dig möjlighet att betala med betalkort eller swish, du väljer betalsätt i samband med bokning. Framöver kommer vi även att erbjuda digitala presentkort (vi berättar mer om det när vi har aktiverat funktionen).

Hur avbokar jag?

Så här gör du för att avboka ett pass:

  • Gå in på sidan Boka.se (extern länk)
  • Klicka på texten Avboka (högst upp i höger hörn)
  • Ange den kod du fick i bekräftelsen (bekräftelsen du fick till din e-post)
  • Om du avbokar via Boka.se senast 1 timme innan passet startar återbetalas avgiften för passet
  • Obs! Om du har bokat ett retreat önskar vi att du avbokar senast 2 dagar innan så vi kan anpassa mängden fika för att minska matsvinn.

Det går inte att boka, vad kan jag göra?

  • Kontrollera om du har fyllt i alla uppgifter (namn, e-post, telefon, bekräftat att du är minst 18 år och accepterat villkoren)
  • Kontrollera att du kan betala summan via det betalsätt du har valt

Om du fortfarande har problem, kontakta oss och berätta vilket felmeddelande du får eller vad det är som inte fungerar.

Kan jag boka privat event eller pass?

Det går bra att boka ett privat pass eller event för till exempel födelsedagsfirande, kick-off eller andra tillfällen. Yoga och mindfulness kan vara ett spännande och värdefullt inslag som förgyller dagen. Kontakta oss med era idéer så ser vi vad vi kan lösa.

Kontakt

Har du fler frågor? Kontakta oss så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig!